De început, pe această temă de interes general, putem să cităm o vorbă de duh spusă de către marele Gabriel Garcia Marquez: „Eu nu sunt nici de stânga, nici de dreapta. Eu sunt inteligent”.
Partidele politice pot fi clasificate în funcție de ideologie. Acest factor „filosofic” este definitoriu și vital, caracterului sau actului politic exercitat. Există și excepții de la regulă, când un partid, forțat de circumstanțele interesului, se abate de la conduita și traiectoria trasată de cutumele ideologice si decide deci să iasă din schemele ordinare trasate de restul partidelor.
Iar ca exemplu elocvent putem vorbi despre un partid de centru, care este cea mai bună soluție pentru România în 2024 din toate punctele de vedere, deoarece păstrează echilibrul între stânga și dreapta alegând să îmbine calitatile celor două poluri opuse și să le sădească într-un nou vlăstar unde omul este pus în centrul atenției, înconjurat însă de legi moderne, liberale, menite a-i reda încrederea și stabilitatea în ziua de mâine.
Doctrina liberală are cea mai îndelungată istorie, exercitând o influență covârșitoare asupra vieții politice a secolului trecut.
Social-liberalismul este centrat pe individ și are drept premise libertatea individuală, inițiativa privată și limitarea puterii statului. El se bazează pe încrederea în virtutea expresiei „mâinii invizibile” care reglează relațiile dintre oameni fără intervenția inoportună a statului privilegiind mecanismele de piață, considerate ca fiind singurele forme ce permit existența unei societăți capabile să asigure libertatea individuală.
Vă așteptăm alături de noi: www.prd-romania.ro
E-mail: contact@prd-romania.ro
#PartidulRomânilordinDiaspora
#Românianeașteaptăpetoți