Încă o dată se dovedește incompetența politicienilor.

♦️Parcurile eoliene falimentează administraţiile locale. „Punem lacătul pe primărie şi am plecat acasă”.
 
♦️Încă o dată se dovedește incompetența politicienilor. Deși sunt atâtea probleme de rezolvat, partidele care au fost și care sunt în prezent la guvernare se ocupă de ” bătălii interne” nu de adevăratele greutăți ale oamenilor.
 
♦️Timp de aproximativ cinci ani, administraţiile locale pe raza cărora existau amplasate turbine eoliene au încasat milioane de lei la bugetul local. Aşa se face că sate mici au reuşit să facă investiţii mari şi să se modernizeze. Doar că, în ultima perioadă, instanţele obligă primăriile să dea banii înapoi.
 
♦️LEGISLAŢIE ANULATĂ DE INSTANŢE♦️
 
♦️Companiile care au realizat parcuri eoliene în România au plătit, începând cu 2014, impozit pe clădiri pentru turnurile de susţinere a turbinelor eoliene.
 
♦️Prin Decizia Comisiei Fiscale Centrale numărul 5/2014, aprobată prin Ordinul Ministerului Finanţelor Publice numărul 1.210/2014, a fost stabilit că „turnul de susţinere al turbinelor eoliene se încadrează în categoria clădirilor aşa cum sunt acestea definite la articolul 249 alin. (5) din Legea. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.”
 
♦️Potrivit acestor dispoziţii legale, turbinele eoliene reprezintă clădiri pentru care se percepe impozit deoarece: sunt construcţii situate deasupra solului, legea nu impune o anumită denumire sau folosinţă a acestor clădiri, servesc la adăpostirea de instalaţii, echipamente şi alte asemenea, elementele structurale de bază sunt pereţii şi acoperişul indiferent de materialele din care sunt construite. Aşa că, primăriile au încasat impozitele aferente.
 
♦️Doar că, în acest timp, companiile private cu afaceri în domeniu au solicitat instanţei să constate că turnurile de susţinere ale turbinelor eoliene nu se încadrează în categoria clădirilor, întrucât turnul turbinei nu întruneşte elementele de bază ale clădirii, respectiv nu are încăperi bine delimitate prin pereţi, şi nici acoperiş.
 
♦️În anul 2017, Curtea de Apel Bucureşti dă dreptate companiilor private, apoi, sentinţa rămâne definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în anul 2020. „Nu orice construcţie reprezintă o clădire în sens fiscal, elementele de bază ale unei clădiri în sens fiscal sunt pereţii, acoperişul şi încăperile ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse etc. Ori, rezultă că turbina eoliană este un echipament complex care transformă energia cinetică a vântului în energie electrică”, spun judecătorii.
 
♦️Aşa a început un val de procese prin care companiile solicită instanţelor să oblige administraţiile locale să restituie sumele achitate în intervalul 2014-2019 ca impozit pe clădiri şi majorări, acolo unde e cazul.
 
♦️Și uite așa se mai cheltuie milioane de euro cu procese pentru incompetența dovedită a politicii românești.
 
♦️România rămâne mai departe fără infrastructură, fără investiții în sistemul medical, de fapt rămâne totul cum a fost de 31 de ani.
 
♦️ Pentru ce să devină și România o țară normală? Doar românilor le place cum trăiesc( vezi comentarii prin postarile de pe pagina noastră). Sunt cetățeni români care detestă Diaspora, care de bine de rău vor să schimbe ceva în România, dar primim înjurături și jigniri.
 
♦️Stimați români care locuiți în România nu credeți că ar fi cazul să deschideți ochii și să vedeți în ce mizerie trăiți?
 
♦️Nu credeți că e cazul să vedeți unde va adus corupția, lipsa de educație și dezinteresul vostru?
 
🧶#PartidulRomânilordinDiaspora
Informații despre noi găsiți accesând link-ul de mai jos:
🧶Vă puteți alătura echipei prin adresa de e-mail de mai jos:
contact@prd-romania.ro
🧶Sau ne puteți găsi pe pagini de Facebook pe fiecare județ exemplu PRD- ……județul unde locuiți, pe Diaspora ne găsiți pe următorul link:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *