Cum reușește un medic tânăr din România să ofere pacienților servicii cât mai bune?

♦️Cum reușește un medic tânăr din România să ofere pacienților servicii cât mai bune?♦️
 
♦️Este o întrebare destul de complicată la care ne-a răspuns o doamnă doctor cu specialitate în Cardiologie.
Iată confesiunile unui medic tânăr care ar dori să fie și în România condițiile din țările civilizate europene și unde să se acorde mai mult respect pacientului:
„Sunt medic cardiolog și practic de 5 ani profesia pe care mi-am ales-o cu multă speranță în județul Hunedoara.
Eu am cabinetul într-un orășel micuț la care pot să ofer consultații pacienților doar sâmbăta, restul zilelor din săptămâna lucrez la un spital din alt orășel mic.
În orașele mari, noi, medicii tineri nu avem șanse prea mari să deschidem un cabinet, locurile fiind ocupate de medicii deja ieșiți la pensie și care practică mai departe profesia. După cum se știe, în România lipsesc medicii, iar cei rămași la pensie trebuie să lucreze mai departe, cei tineri nu sunt deloc bine primiți în orașe.
În România nu se mai oferă consultații în zonele rurale de aceea, eu sunt în fiecare duminică prin satele județului Hunedoara la pacienți greu transportabili la cabinetele medicale din orașe.
Mi-am ales această profesie și doresc să o practic așa cum trebuie și cu bună credință, în ciuda faptului că sistemul medical din România nu pune accent pe sănătatea populației. Toate aparatele din cabinetul meu sunt cumpărate de mine cu credite din bancă, statul neacordând nici un fel de sprijin.
Spitalul în care lucrez este învechit și cine intră în el are impresia că timpul a rămas pe loc de 40 de ani,pe când în alte țări se folosește la o simplă injecție dezinfectant fără alcool, noi încă mai folosim legendarul spirt sanitar.
Să nu mai vorbim despre seringi care în România sunt așa de mari încât pacientului îi este frică numai când vede, pe când în vestul Europei sunt folosite seringi mici și ace subțiri ca durerea pacientului să fie cât mai minimalizată.
Mulți dintre cetățenii României au nevoie de asistență medicală mai ales că perioada de pandemie a îngreunat accesul chiar și în spitalele învechite și cu lipsa aparaturii furată de medicii din spital și dusă în cabinetele proprii. În România, pacientul este cel care nu primește absolut nimic de calitate din partea statului și a casei de asigurare medicală, ci el este cel care plătește peste tot. De multe ori, vin pacienții la cabinetul meu sau chiar în spital cu diferite cadouri sau plicuri cu bani.
Urăsc acest obicei care datează din timpul comunismului și care se perpetuează și azi.Atunci fiind copilă auzeam la părinții mei de acest lucru. Pe atunci (aveam 6-7 ani) nu știam că într-o zi mă voi lovi de această pacoste pe capul românilor „CORUPȚIA ȘI MITA” și că eu voi fi de partea cealaltă a mesei.
Îmi pare rău că populația nu înțelege că profesia de medic nu necesită „cadouri” suplimentare ci trebuie practicată cu devotament și respect în slujba pacienților. Mi-aș dori din tot sufletul ca sistemul medical din România să primească altă însemnătate și mai ales să fie pus accentul pe sănătatea cetățenilor.
Doar un popor sănătos poate aduce și o dezvoltare economică unei țări.
Acolo unde populația este lăsată să se descurce pe cont propriu nu vor fi niciodată rezultate satisfăcătoare.
 
🧶Aceasta doamnă medic din județul Hunedoara este alături de noi #PartidulRomânilordinDiaspora
și printr-o colaborare și cu alți medici din alte domenii dorește să ajute la punerea în aplicație a proiectului #PRD în domeniul Sănătății și asistentei sociale în România.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *