♦️Educația este o tema foarte complexă în România. Lumea vorbește despre asta cam de genul „Ca să putem schimba ceva trebuie educația înbunătățitā”. Da, este totul adevărat până aici dar cum se poate și pune în practică, dacă de 31 de ani mulți dintre cei care ar trebui să le prezinte copiilor o educație de calitate sunt ieșiți profesori pe bandă rulantā? Ce să le prezinte elevilor dacă nici ei nu știu exact despre ce este vorba?.
♦️ Sistemul de învățământ în România a suferit o transformare negativă vizibilă în ultimii 31 de ani și acest lucru s-a întâmplat voit. Politicienii au dezechilibrat acest domeniu în scopuri proprii și nu au ținut cont ce consecințe are la nivel național.
♦️Urmările sunt ocuparea posturilor pe nepotisme ceea ce denotă dobândirea unei diplome fără a avea competența necesară în acel domeniu.
♦️Următoarea consecință fatalā nu se lasă mult așteptată și anume luarea de decizii greșite de către cei în funcții importante și nici măcar conștientizarea acestui lucru.
🧶PARTIDUL ROMÂNILOR DIN DIASPORA, prin proiectul ‘Educatie și Învățământ” dezvoltă aspectele pozitive a schimbării sistemului de învățământ și abordarea lui ca un obiectiv important la obținerea unei calități în viitor.
Pintre propunerile PRD:
♦️1.Introducerea ca materie a educației civice.
♦️2.Menținerea orei de religie în școli în funcție de cultul fiecăruia și abordarea acestei disciplinei și într-un cadru mai larg de studiu respectiv în contextul istoriei și evoluției religiilor, dar și ca un obiect de cultură generală.
♦️3.Obținerea statutului de profesori pe competență și aici am putea conta și pe cetățenii români din afara țării care doresc să se întoarcă în România și care în țara unde au locuit, au studiat școala de specialitate.
♦️4.Predarea educației sexuale începând cu clasa a cincea.
♦️5 Reevaluarea cadrelor didactice prin examene de competență în domeniul fiecăruia și evaluarea abilităților pedagocice.
♦️6.Adaptarea programelor școlare la nivelul cerințelor actuale.
♦️7. Posibilitatea școlarizării în toate zonele rurale.
♦️8.Acordarea posibilității fiecărui elev pentru a-și descoperi înclinația pentru un domeniu și descoperirea abilităților lui.
♦️9.Acordarea șansei de integrare și a copiilor cu dizabilități și acceptarea în societate prin centre unde să poată învața o meserie ca pe urmā prin înființarea de centre speciale să-și poată exercita meseria cu ajutorul cadrelor pedagogice.
♦️10. Introducerea educației politice pentru ca elevii să înțeleagă și cât de important este votul și mai ales tinerii să fie ajutați să se implice în politică la vârsta maturității.
♦️11.Dezvoltarea școlilor de meserii.
♦️12. Reevaluarea programelor școlare, crearea de programe mai suple și menținerea disciplinelor care sunt cu adevărat necesare în formarea personalității și abilităților elevului.
♦️13.Simplificarea procedurilor de recunoaștere a diplomelor pentru românii care au studiat în străinătate.
♦️14.Partidul Românilor din Diaspora încurajează tinerii cu principii de corectitudine și cinste din România și din afara granițelor să se implice în politică pentru a avea în educație și invățământ o șansă de redefinire și de reformare.
Vă așteptăm alături de echipa #PRD pentru a putea schimba împreună România prin accesarea link-ului de mai jos: