Astăzi, când vorbim despre nevoile agriculturii, despre o criză a alimentelor la nivel mondial, marile schimbări pe care le așteptăm de 25 de ani sau mai mult nici nu sunt luate în considerare. Nimeni nu ascultă cetățeanul de rând, nimeni nu dorește un dialog constructiv atât de necesar celor două sectoare de activitate care pot produce hrană pentru populația României și o cantitate mare pentru export. Fermierii mici și mijlocii fiind prea puțin sprijiniți să își valorifice produsele, au fost mulți dintre ei nevoiți să renunțe sau duc în continuare o luptă grea pentru supraviețuire.
Implicarea clasei politice într-o campanie pentru susținerea producătorilor români în următorii ani
Urgentarea și sprijinul cetățenilor români pentru a produce și vinde produse în domeniile agricole, creșterea animalelor, apicultura, piscicultura. .
Susținerea producției interne de legume și fructe.
Simplificarea legislației referitoare la munca de sezon. Multi beneficiari ai ajutorului social nu se încadrează în muncă de teama pierderii acestui ajutor.
Statul să vină în sprijinul producătorului și să dezvolte sistemul de irigații care este deficitar în România
Obligarea prin lege a multinaționalelor de a avea un minim de 70% din produse de producție autohtonă
Sâ nu se mai vândă terenurile agricole la străini și ce s-a vândut să se impună impozite mai mari.
Pentru o agricultură performantă este nevoie de oameni competenți în domeniu de aceea propunem introducerea obligatorie a unei școli de specialitate de cel puțin 3 ani cetățenilor care doresc să-și dezvolte o firmă agricolă, horticolă sau zootehnică.
Un sprijin mai mare de către Camerele Agricole pentru producătorii de produse BIO, unde România are un potențial imens și de asemenea promovarea în alte țări, unde sunt la mare căutare.
sprijinirea tânărului fermier.
Proiectul propus de Partidul Românilor din Diaspora cuprinde mai multe puncte prin care se intenționează sprijinirea acestor domenii importante atât pentru cetățeni cât și pentru economia țării.